Bayne Genealogical Research
Släktforskningsresa

Släktforskningsresa (Ancestral tour)


Utflykten planeras enligt din släktforskning så att du får se och uppleva det som är mest relevant för dig, enligt din familjs historia.


En släktforskningsresa kan inkludera:


  • historiskt relevant information som gör att du kommer närmare dina anor (bara i Skåne) presenteras under utflyktens gång.
  • ett besök i dina anors samhälle och en promenad för se var de bodde.
  • ett besök i kyrkan så att du får se något som sett likadant ut för dem.
  • ett besök på annat ställe som kan vara relevant för din släktforskning.
  • museum och besök på platser som kan vara relevant för din historiska bakgrund.
  • besöka släktingar. Innan din ankomst (var noga med att ge dem tid att planera ditt besök) kan jag kontakta släktingar i Skåne och arrangera en träff.


Den guidade turen gör du tillsammans med mig. Jag guidar dig runt till de platser som vi ska se och kan samtidigt berätta mer om dina anors liv i ett Skåne som varit danskt men blivit svenskt.


Den självguidade turen gör du på egen hand, du kör med egen bil och har med dig den plan som jag skrivit åt dig och som du fått innan du kommer hit. Du kan köra runt och ta det i din egen takt, se annat som kanske lockar.


Att planera en släktforskningsresa

En släktforskningsutfklykt, oavsett om den är guidad eller självguidad, planeras utifrån den släktforskning som du gjort själv eller som jag gjort åt dig. För att få det där lilla extra, det där som rör dina anor som att hitta kartor, hus eller bostad de bott i eller den plats där ett torp legat, gravstenar eller andra intressanta detaljer kräver mer tid och arbete. Kontakta mig för mer information.


Kontakta  mig här info[at]bayne.se för mer information.


Kika på de Släktforskningsresor som gjordes 2019.

Vad du kan förvänta dig


Eftersom varje utflykt planeras utifrån ditt släktträd kan du välja hur många dagar du vill tillbringa här, vad du vill prioritera Här är tre förslag jag rekommenderar.

Church

Kyrkan

Kyrkan i byn var där man döpte sina barn, gifte sig med sin älskade och begravde sina döda.

Besök kyrkan för att se vad de såg och gå i deras fotspår.

aerial view map

Samhället

En tur runt i byn, kanske för att besöka ett torp, en stuga eller en gård där de bodde, eller i allla fall för att se deras samhälle.

Historical map

Kartor

Historiska kartor kan vara till hjälp när man vill hitta den exakta platsen för ett gammalt torp som varit försvunnet sedan länge.